Nastavek za brizgalni tiskanje stroja pogostih težav in problemov metode


1.problem: črtna risba
risba je pogosta težava inkjet tiskanje stroja v procesu proizvodnje vpliva na kakovost in kontinuirani proizvodnji, to je predvsem posledica šoba blokade. Zaradi šobe luknja ter črnilo, pika je zelo tanka (mikronov), drobne nečistoč in prahu in vodne pare je dovolj, da blokira šobo ali Izbriši škropljenje črnilo točke, tako da blokade je pogosta napaka inkjet tiskanje stroja

Na splošno, blokade je razdeljen na dva dela: znotraj blokade in zunanji zamašitev šob. Znotraj blokade šobe je običajno posledica onesnaževanja zaradi cestnega črnila in črnilo padavin teh dveh razlogov, in onesnaževanja zaradi cestnega črnilo je ponavadi posledica novo opremljen deli niso popolnoma čisti, torej ko zamenjava delov morajo strogo, ob istem času, filter speremo običajno enega do dveh mesecev vse spremenilo na redno. Zunanji blokade je ponavadi posledica stroj sam ali zunanje onesnaženje, zunanje onesnaženje je prišel iz prahu v delavnici, tudi iz prahu in vodne pare ploščic telesa.

2.problem: Kdaj proizvodnje kapljice črnila
Možni vzroki: šoba kapljice črnila ali sesalno cev sila ni dovolj.
Rešitev: (1) povečanje vakuumsko stopnjo; Analiza: povečanje sesalno šobo na kapljic črnila, ki se običajno uporabljajo v tlak lahko ustreza zahtevam lahko nameščen, ne slepo naraščajoči vakuumsko stopnji.
(2) zmanjšanje temperature ploščice telesa; Analiza: ploščice telesne temperature je preveč visoko proizvajajo nekatere vodne pare, vodnih kapljic bo združeval s črnilom v obliki, da se obori in kapljic, ki postopoma oblikuje.
(3) uporablja metodo samodejnega čiščenja za čiščenje šobe; Analiza: ročno, fizično čiščenje, je najenostavnejši in najpogostejši nujno zdravljenje.
(4) povečanje pogostosti sesalno cev; Analiza: na podlagi tlak je dovolj velika.

3.problem: v proizvodni proces je belo črto
Možni vzroki: šoba blokiran; Analiza: to lahko delcev, lahko tudi kapljice črnila.
Rešitev: (1) visoki vakuum stopnja, nižja; Analiza: višja stopnja vakuumsko lahko zatreti ink jet običajno;
(2) kapljice črnila, z avtomatsko čiščenje sistem čiščenja šobo; Analiza: eden od nujnih ravnanje v proizvodnji.
(3) Bodite pozorni na šobo ne more s čisto krpo obrišite šoba, obrišite in nazaj, samo eno smer obrišite drugače bo škoda šoba; Analiza: običajno uporabljajo v avtomatsko čiščenje šobe, ni uspelo.
(4) izboljša napetost in s 100 % sivinske slike za tiskanje neprekinjeno; Analiza: učinek ni zelo dobro, vendar bi dal skozi cesti črnila, da tiskanje v normalno;
(5) preklopite v in iz cevi na šobo narediti črnilo pretok obratno; Analiza: ko ni avtomatsko čiščenje šobe in priročnik obrišite nastavek za uporabo.

4.problem: vakuumski stopnja v procesu proizvodnje ni stabilno
Možni vzroki: črnilo polje so zrak vstopa ali razpoka črnilo cesti.
Rešitev: (1) pregled črnilo črpalka, pene črpalke, črpalke v obtoku je deluje pravilno, Opomba: nadomešča črpalka črnila, pene črpalke mora jasno videti v in iz cevi;
(2) preverite, ali je defoamer filter v in zunaj cevi puščanje;
(3) ali filtra cev objemko, pritrdilni, priključne cevi znova.

5.problem: so depozit črnilo ali visi na črnilo
možni vzroki: napetost črnila je nizka ali brizgalni stroj napetosti ne ustreza.
Rešitev: (1) sprememba visoke napetosti črnila; Analiza: odsvetujemo, krvavitev, off črnilo in pranje čisto bo sprostilo veliko stroškov, če ne čisto, različne vrste črnilo reakcije lahko pride in vplivajo na črnilo šoba;
(2) zmanjšati napetost brizgalnega stroja, opazujejo visi črnilo, upoštevajte, da ne bi velik val, ko prilagodite napetosti. Analiza: je priporočljivo, da odpravljanje napetosti prilagoditi napetost črnila, ponavadi odpravljanje napak pri namestitvi.